De oorlogsmachine raast voort

Posted on November 16, 2012

21


Dit wordt een kort bericht; mijn telefoon staat roodgloeiend en er is heel veel werk dat gedaan moet worden door ons kantoor, PCHR.

Sinds woensdagmiddag heeft niemand in Gazastrook nog een oog dichtgedaan. De hel brak toen los wanneer het Israëlische leger de leider van de al Qassam Brigade (gewapende tak van Hamas) om het leven bracht met een drone aanval.

Het Israëlische oorlogsapparaat valt de Gazastrook op alle mogelijke manieren aan: vanuit de lucht, zee en het land. Niemand weet waar en wanneer de volgende bommen zullen neerkomen; na het geluid van iedere explosie wacht men onbewust op de volgende dreun.

Geruchten gaan dat er een landinvasie aanstaande is. We hopen heel hard dat het bij geruchten blijft. De tijd zal het leren…

Gisteren heb ik, samen met een aantal vrienden, het grootste deel van de dag in al Shifa ziekenhuis in Gaza Stad doorgebracht. We spraken daar met een aantal van de meer dan 250 gewonden en hun familieleden. Vrijwel alle slachtoffers die binnengebracht worden, zijn burgers die in hun huis of op straat gewond zijn geraakt. Hulpverleners proberen zo goed en kwaad als het gaat medische zorg te verlenen, ondanks de tekorten waarmee de ziekenhuizen van de Gazastrook al jaren te kampen hebben als gevolg van de illegale afsluiting van het bezette  gebied door Israël.

Lees hier ons ooggetuigenverslag.

Meer updates volgen op deze blog en twitter (lydiadeleeuw)

This slideshow requires JavaScript.

 

Advertisements
Posted in: Palestine